Woensdag 9 september 2015

Vanmorgen begonnen op kilometer 57,5 waar de brug in Weert voor ons moest draaien. De passantenhaven van Weert is inderdaad alleen voor kleine jachten. Hij was helemaal leeg toen wij langs kwamen.

De hefbrug in Weert
De hefbrug in Weert

Vlak voor de sluis van Nederweert op kilometer 61 lag er nog een bunkerstation. De diesel was daar € 1,09 per liter. Dat was goedkoper dan in België. Na de sluis Nederweert gaan wij linksaf op de Zuid-Willemsvaart richting het noorden. Rechtsaf was het Kanaal Wessem-Nederweert. We schutten in de sluizen 13, 12, 11, en 10 steeds naar beneden en komen uiteindelijk op kilometer 84 bij Sluis Helmond uit waar wij na het schutten vastmaken aan de wachtsteiger.

De wachtsteiger onder de sluis van Helmond
De wachtsteiger onder de sluis van Helmond

Een oom en tante wonen hier en we nodigen ze uit om ’s avonds een ‘bakkie’ te komen doen. Ik pak de fiets om het centrum van Helmond te gaan bekijken. Het duurde even voor ik er was. Helmond is groot en heeft een groot bedrijventerrein. Het oude centrum is vooral bij het oude stuk van de Zuid-Willemsvaart. Bij Helmond is er een stuk van de Zuid-Willemsvaart vernieuwd en daar ligt ook de nieuwe sluis in. Veel kunstwerken in het centrum, een aantal musea en een oud kasteel waar een museum in gevestigd is.

Het kasteel van Helmond langs de oude Zuid-Willemsvaart
Het kasteel van Helmond langs de oude Zuid-Willemsvaart

Om vijf uur ben ik weer terug op de boot.

Om acht uur komen Ome Cees en tante Riet en we hebben een gezellige ontmoeting.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *