De Veersesluis in het Kanaal door Walcheren

Woensdag 20 juni 2018

Kanaal door Walcheren

Druilerig en grijs weer bij het opstaan. Ik maak de opbouw van de boot schoon. Het dak, de ramen van de stuurstand en de ramen en zijkanten van de salon. Ik heb mijn regenjas aangetrokken want ik zit op de wind en dat is best fris. Adri heeft gebeld met de haven van Middelburg om een plekje te reserveren voor de komende dagen. Middelburg heeft veel ligplaatsen maar is ook ontzettend populair. Met een oud hondje en een krakkemikkige schipper is het fijn als wij een langsplek hebben aan een steiger of kade. De havenmeester vertelde ons dat er na 12.00 uur een paar plaatsen vrij komen. Vanaf die tijd zijn we welkom. We vertrekken om kwart voor elf en varen met een omweg naar Veere. Als experiment heb ik de vaatwasser aangezet op een kort programma. De stroom wordt geleverd door de dynamo van de motor. Het programma duurt 40 minuten en we zorgen ervoor dat de tocht tot de sluis in het Kanaal door Walcheren zolang duurt. Ondanks de vaatwasser laden de accu’s ook nog wat op tijdens deze tocht. De sluis voor de recreatie staat open en we kunnen direct invaren. We schutten met een zeilboot uit Woudsend en maken stuurboord vast aan een gemetselde sluismuur. De sluisdeuren zitten links tegenover elkaar en de kom wijkt uit naar stuurboord. Voor het aansturen om vast te maken een beetje lastig. Het kanaal door Walcheren verbindt het Veerse Meer met de Westerschelde bij Vlissingen. Het kanaal is 14,5 kilometer lang en is in 1873 gegraven om de economie in Middelburg te stimuleren. Vlak voor Middelburg is er links de aftakking van het Arnekanaal naar Arnemuiden en Nieuw-en Sint Joosland. Daar zien we ook een grote kudde schapen op de dijk langs het kanaal.

Langs het Kanaal door Walcheren bij de afslag naar Arnemuiden
Langs het Kanaal door Walcheren bij de afslag naar Arnemuiden
De invaart naar de havens van Middelburg
De invaart naar de havens van Middelburg
Middelburg

Middelburg ligt vol met een groep snelle boten uit Engeland.  Die zijn onaangekondigd binnen gekomen. Wij moeten een kwartier wachten als derde boot aan twee Sunseekers op brugbediening. Adri vaart achteruit de haven in. Daar hebben we maandag bij vertrek weer gemak van. We mogen aanmeren aan de kademuur achterin de haven. Bij ons bezoek in 2014 hebben we hier ook gelegen en het voordeel is dat we hier geen boot naast ons krijgen. We kunnen vastmaken aan de balken die tegen de kademuur aan bevestigd zitten. De kademuur is nu nog ongeveer een meter hoger dan ons achterdek. Om van boord te komen zetten we een keukentrapje in het gangboord. Twee treden omhoog en dan een grote stap op de kade. De hond moet opgetild worden en overboord op de kade worden gezet. Om haar weer aan boord te krijgen doen we haar het zwemvest aan en til ik haar op en zwaai haar in Adri zijn armen. Geen ideale situatie. We moeten de walstroomkabel van 20 meter helemaal uitleggen om te kunnen inpluggen. Als er een betere plek vrijkomt dan krijgen we een telefoontje van de havenmeester.

De kom voor de havens van Middelburg
De kom voor de havens van Middelburg

Middelburg is wel een prachtige stad. We liggen tussen de monumentale gebouwen en liggen ook gunstig voor de zon. Het is ook wel een grote stad. Veel verkeer aan beide kanten van het water maar gelukkig geen restaurants met terrassen in de buurt. ’s Avonds neemt het verkeer af en ’s nachts is het stil.

De Bahama's aan de Rouaansekaai in Middelburg
De Bahama’s aan de Rouaansekaai in Middelburg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *