Donderdag 13 juni 2013
Gisterenavond regende het om 23.00 uur en vanmorgen regende het nog steeds. De temperatuur is echter goed. Vanmorgen sprong Tess niet ver genoeg van de steiger naar de boot en belandde in het water tussen de steiger en de boot. Met een hoop geplons kon ze nog even boven water blijven. Plat op mijn buik op de natte steiger kon ik haar bij de halsband grijpen en uit het water tillen. Kleddernat moet ze voorlopig eerst in de tent opdrogen voor ze naar binnen mag. De steigerplanken zijn nogal glad. Ze heeft niet veel grip om zich af te zetten. Ze gaat nu steeds voor het trapje zitten om aan boord getild te worden. Slimme hond, het zal haar geen tweede keer overkomen.

We doen vandaag rustig aan. We willen de weekmarkt bezoeken voor wat boodschappen. Met de ‘boodschappenkar’ gaan wij om 11.00 uur op pad. Achter de nieuwe ‘Sparkasse’ is een pleintje waar al met al vijf wagens staan. Een poelier, een slager, een imker, een kwakzalver en een visboer. Geen “obst und gemüse”. Toch maar wat kip gekocht voor in de vriezer. Op de terugweg bij de bakker wat broodjes gekocht en een plaatkoek voor bij de koffie.
Na de koffie met koek de fiets gepakt om bij de supermarkt aan de andere kant van het stadje, groente en fruit te gaan kopen. Vanavond eten wij meiknolletjes. Nog nooit gegeten. Daar gaan wij nu voor op reis. Nieuwe ervaringen opdoen.

Afbeelding van meiknolletjes
Meiknolletjes
Afbeelding van gestoofde meiknolletjes met spek en risotto
Gestoofde meiknolletjes met spek en risotto, mmmm, lekker van Adrie

Eén reactie op “Voor Tess was de regen niet nat genoeg”

 1. Hallo Adrie en Adri,

  Is toch goed vertoeven zo in het duitsé land bedankt voor je mail
  Van het boekje ik ga er mee aan het werk , morgen een toertocht
  In burdaard die plaats kunnen jullie nog wel van vorig jaar ?

  Een groet uit Friesland

  Anneke en Karel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *