De Passantenhaven Lier is eigendom van de VPF, Vlaamse Pleziervaart Federatie

Dinsdag 31 juli 2018

VPF, Vlaamse Pleziervaart Federatie

De steiger van de Passantenhaven van Lier is eigendom van de VPF, de Vlaamse Pleziervaart Federatie. Zij hebben passantenhavens in Brugge, Gent (2x) en Oudenaarde. Daarnaast zijn veel jachthavens in België eigendom van het VVW, het Verbond van Vlaamse Watersportverenigingen. Deze vereniging is er ter bevordering van de watersport op velerlei gebied. Dus ook het Kajakken, duiken, zeilen en toervaren.

Havenmeester Christel van de Passantenhaven in Lier
Havenmeester Christel van de VPF, Passantenhaven in Lier

We hebben havenmeester Christel gevraagd te komen afrekenen. We vertrekken morgen en zijn hier totaal 12 nachten gebleven. Door de extreme warmte veel langer dan wij van plan waren. Als het wat koeler was geweest dan waren wij uit Turnhout naar de verjaardag van mijn moeder gegaan. Nu hopen wij ondanks de aanhoudende warmte morgen naar het kanaal Schoten-Turnhout-Dessel te varen. Christel woont samen met haar man Eddy op de boot bij de lange passantensteiger van Lier. Ze doet haar werk als vrijwilliger voor de VPF. Ter compensatie mogen zij vrij liggen met gebruik van water en elektra. Soms loopt ze wel vijf keer op een avond de steiger af om de liggelden te innen. Mensen gaan de stad in en betalen als het wordt opgehaald maar sommige klantjes doen hun uiterste best om de havenmeester te ontlopen. We betalen voor één overnachting 16 euro. Voor 1 euro krijgen we 2,5 KWh elektra en voor 1 euro krijg je 200 liter water. Voor 4 euro zit onze watertank weer tot de rand toe vol.

Boodschappenwagentje

We hebben de huurauto tot 12.00 uur te gebruiken en we maken van de gelegenheid gebruik om bij de AH supermarkt wat inkopen te doen. Met een kofferbak vol komen we terug bij de boot. Het is wel even puzzelen om het allemaal weer een plekje te geven aan boord. Adri vertrekt met de vouwfiets in de kofferbak om de auto in te leveren. De zon staat inmiddels flink te branden en hij is nat van het zweet als hij een uurtje later naast de fiets terug komt lopen. Halverwege de terugtocht bleef de trapper van de fiets vast zitten en draaide niet meer. Het was nog een heel eind lopen  met een fiets aan de hand.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *