Fruitteelt in de omgeving van Tholen

Woensdag 8 augustus

Tholen en omstreken

Vandaag is de temperatuur wat aangenamer in Tholen en bovendien staat er wat wind. In de ochtend doe ik wat huishoudelijk werk en ’s middags ga ik met de hond een wandeling maken in de omgeving. Over de vest loop ik langs het gemaal ‘De Eendracht’ de polder in. Hier loop ik langs de ingang van het Tholense bos. Langs de weg zie Ik kom fruitbomen. Rijen appel- en perenbomen wisselen elkaar af. In een boog loop ik weer terug richting Tholen. Aan een rotonde staat het grote nieuwe gemeentehuis van Tholen. Tegenover het gemeentehuis zie ik een opvallende villa in Jugendstil met mooie smeedijzeren hekwerk en geglazuurde witte bakstenen. De naam ‘Stadszicht’ is ingemetseld en het monument is gebouwd in 1909. Via de Postweg kom ik langs de grote moderne Rehobothkerk van de Gereformeerde Gemeente van Tholen. Via de vest loop ik weer terug naar de haven.

Aan het einde van de middag krijgen we een regenbui die siste op de grond. ’s Avonds gaat het nogmaals regenen en dan koelt het wat af.

Het gemaal 'De Eendracht' bij Tholen
Het gemaal ‘De Eendracht’ bij Tholen
De Rehobothkerk van de Gereformeerde Gemeente van Tholen
De Rehobothkerk van de Gereformeerde Gemeente van Tholen
De villa 'Stadszicht' aan de rand van Tholen
De villa ‘Stadszicht’ aan de rand van Tholen
Het Gemeentehuis van Tholen
Het Gemeentehuis van Tholen

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *