Woensdag 05 juni 2019

 Watersportvereniging IJmond

’s Nachts hebben we geen last gehad van de vliegtuigen. We hebben hier eigenlijk een prima plekje aan de buitenkant van deze jachthaven. Het Zijkanaal is breed en er is weinig verkeer op het water. Af en toe wat pleziervaart en een enkele vrachtboot gaat langs. Vanmorgen om acht uur moesten de manschappen van de zeecadetten weer aantreden aan dek. Toen we weer keken waren ze verdwenen met boot en al. We hebben vannacht flink wat onweer gehad met harde slagregens. In het land is er nogal wat schade door omgewaaide bomen en afgewaaide dakpannen. Gelukkig is bij ons alles heel gebleven.

Adri is tot de ontdekking gekomen dat zijn insuline op begint te schieten. Hij belt de apotheek in Spaarndam om te vragen of zij het kunnen leveren. Het moet besteld worden maar dan kan het morgen door de midicijnenbezorgdienst op de haven worden gebracht. Dat is een mooie service. Waarschijnlijk wordt het aan het einde van de middag bezorgd.

Aan de buitensteiger van WV IJmond in Zijkanaal-C
Aan de buitensteiger van WV IJmond in Zijkanaal-C

Het is vandaag bewolkt en wat regenachtig. Rond een uur of tien lopen we met elkaar de jachthaven af om de omgeving te verkennen. Achter de jachthaven is het bungalowpark van ‘Droomparken Buitenhuizen’ met een kleine parkwinkel. We hebben eieren nodig. Als we bij de winkel komen blijkt deze gesloten. In de tuin naast de winkel lopen konijnen, kippen, geiten en eenden. We lezen dat de vrouwtjes loopeenden uit India wel 200 eieren in een jaren kunnen leggen. Daar hebben wij nu niets aan. Maar we vinden het wel een koddig gezicht die lange lijzen. We lopen het bos weer uit en gaan richting de autoweg langs het Noordzeekanaal. Daar moet ergens een bushokje zijn waar we de bus naar IJmuiden kunnen nemen. Het is nog een hele wandeling naar het bushokje. Misschien dat we dat morgenochtend wel kunnen doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *