Zondag 18 augustus 2013
Ons plekje in Wolfsburg is niet erg rustig. De dame die de treinen aankondigt door de luidspreker kunnen we letterlijk verstaan. De vrachtvaarders houden geen zondagsrust vandaag en wij liggen regelmatig op de klots als ze langsvaren. Schuin tegenover de ligplaats van de boot staat een bankje waar regelmatig iemand zich op uitstrekt om een dutje te doen een rugtas onder het hoofd als hoofdkussen. Wij vinden het niet zo’n geweldig plekje en laten de boot liever niet alleen achter. Ook niet met Tess aan boord. We kijken een kerkdienst aan boord en ‘s middags rusten wij uit.

De naderende stortbui op het Mittellandkanaal
De naderende stortbui op het Mittellandkanaal

Maandag 19 augustus 2013
Om 7.30 uur vertrekken wij uit Wolfsburg. Het personeel van VW liep om 6.50 uur al langs om naar het werk te gaan. Bij de sluis van Sulfeld kunnen wij direct achter twee beroeps de sluis invaren. De boot voor ons is de Petronella uit Vreeswijk. De schipper roept ons aan of wij al weten dat het sluispersoneel morgen weer gaan staken. Het is nieuw voor ons. Hij vertelt dat in heel Duitsland het sluispersoneel gaat staken van dinsdag tot vrijdagochtend. Dit is een tegenvaller. Wij besluiten na Sülfeld de hele dag door te varen om ook door sluis Anderten te zijn vandaag. De weersomstandigheden vandaag zijn slecht. Veel regen en ook nog eens een hoosbui die wel 1,5 uur duurt. Rond 13.30 uur kunnen wij direct achter de beroeps invaren bij sluis Anderten. Wij gaan 14.70 meter omlaag.

Afbeelding van de kolk van sluis Anderten
De kolk van sluis Anderten

Na Hannover gaan wij over de kanaalbrug over de Leine meteen op km. 149,5 naar bakboord het Stichkanal op naar Hannover-Linden. Bij Seelze maken wij vast bij jachthaven MBC Seelze. Aan het einde van de middag breekt de zon nog even door. ‘s Avonds opnieuw veel regen. De schotel heeft bijna geen ontvangst vanwege atmosferische storing.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *