Zaterdag 17 augustus 2013
Bülstringen heeft een lange loswal met in ieder geval een graanpakhuis. De aanlegkade voor de kleine vaartuigen waar wij toebehoren is 50 meter, daarna volgt een aanlegkade voor de beroeps van 500 meter. Bülstringen is een landelijk dorpje zonder winkels met veel panden die wel een opknapbeurt nodig hebben. Het hotel-restaurant ‘Landhaus’ serveert een uitstekende maaltijd. Wij vertrekken zaterdagochtend om 8.30 uur. De toegestane snelheid is hier 12 of 15 kilometer per uur. Wij halen een aantal geladen beroepsschepen in die ongeveer 6 km/per uur gaan.

De boeg van een geschakelde duweenheid
De boeg van een geschakelde duweenheid

Rond de middag zijn wij bij Wolfsburg. FC Wolfsburg moet thuis spelen want het is druk met supporters en politie bij het stadion. Wij besluiten de boot bij de vrije aanlegplaats vast te maken. Aan de overkant is Autostadt en de Volkswagenfabriek. Aan onze kant is het centraal station van Wolfsburg en het testterrein van de volkswagenfabriek. Je kunt er zo langs fietsen, maar als je aan de andere kant van het spoor en het testterrein moet zijn, voor de boodschappen, dan moet je de lift nemen en via een loopbrug het spoor oversteken. Het is heel erg druk met supporters en op elk kruispunt staan op alle hoeken mensen van de ‘polizei’ de orde te handhaven.

Het Volkswagenstadion van FC Wolfsburg
Het Volkswagenstadion van FC Wolfsburg

Adri gaat ‘s middag ‘Autostadt’ bekijken. Ik blijf op de boot om het blog weer eens bij te werken want we hebben hier weer internet bereik. We liggen nu op km. 245 van het Mittellandkanaal. Wij hopen hier de zondag door te brengen.

De Autostadt
Inderdaad, ik ben dus een poosje naar de Autostadt geweest. Ik had gehoopt daadwerkelijk de productielijn te kunnen zien maar dat is niet gelukt. Enfin, De Autostadt is opgezet om belangstellenden te laten kennismaken met het concern. Zoals we allemaal weten heeft het VW concern meerdere merken onder zijn dak. Niet dat ze allemaal hier in Wolfsburg worden geproduceerd maar ze worden wel allemaal gepresenteerd. De merken die in de Autostadt zijn te zien zijn: VW, Audi, Porsche, Lamborghini, Seat en Skoda. Veel commercieel geweld. Ze zijn uiteraard allemaal de allerbeste. Echter, als ex-reclamemaker vond ik het wel heel leuk om de presentaties van de merken te bekijken. Als je ziet wat de merken al investeren in bijvoorbeeld een auto-Rai dan kun je je wellicht voorstellen wat er in wordt gestoken bij zo’n permanente expositie van zo’n merk. Gigantisch. Overal flat-screens met presentaties, (heel) groot formaat projecties, speciaal ontworpen en gefabriceerde meubels met interactieve elementen, noem maar op. Zelfs in de architectuur is het terug te zien. Wat dit betreft stak het paviljoen van Porsche met kop en schouders boven de rest uit.

Afbeelding Porsche Paviljoen
Het Porsche paviljoen in de de Autostadt

Toch vond ik het museum het leukst om te bekijken. Van oud tot zeer oud, allemaal in puike conditie en glimmend gepoetst. Van een DeLorean (bekend uit de films Back to the Future) tot een Boss Hoss motorfiets. Het bijzondere aan deze gigantische machine is dat er een V8 motorblok is gebruikt van een Chevrolet. De fiets weegt 550 kg. De tank is heel breed om het motorblok er onder te laten passen. Echt een bijzonder ding. Er stond dus van alles, een oud Hanomag-je, een Cadillac Impala (die met die enorme vleugels), Bentleys, enfin noem maar op. Toch vond ik een oud, origineel Volkswagen busje een van de leukste verschijningen.

Abeelding VW Bus
Een gouwe ouwe, VW Bus in nieuwstaat.

Al met al was het een bijzonder leuke middag. Een aanrader voor iedereen die eens in Wolfsburg terecht komt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *