Vrijdag 15 augustus

De kade in Haastrecht waar je 3 x 24 uur vrij mag aanmeren
De kade in Haastrecht waar je 3 x 24 uur vrij mag aanmeren

De laatste etappe van deze reis ligt voor ons. We varen Haastrecht uit met rechts de dijk en links de provinciale weg richting Gouda. Na de Goverwellebrug zien wij nog wat aanmeerplekjes achter de sportvelden waar wij geen weet van hadden. Ook voor de Waaiersluis zijn er wat vrije aanlegplaatsen met redelijke bolders. We kunnen de sluis bijna gelijk invaren. De sluis is 6 meter breed en 26 meter lang. Wij schutten alleen. De loopbrug over de sluis wordt met de hand bediend.

Uitvaart bij de Waaiersluis van Gouda.
Uitvaart bij de Waaiersluis van Gouda.

We komen nu op bekend terrein. De Haastrechtsebrug moet ook voor ons draaien. We varen langs de Goudse binnenstad en zien de Mallegatsluis met zijn hefdeuren. Wij varen stuurboord uit het Gouwe-Kanaal op richting de Julianasluis. Op de marifoon vernemen wij dat we even moeten wachten. We maken vast pakken de regenkleding vanwege een plensbui. De bui is bijna weer over als wij kunnen invaren. We liggen alleen in de kolk en schutten met ongeveer een meter verschil.

"Een schip van zure appels" boven de Julianasluis in Gouda
“Een schip van zure appels” boven de Julianasluis in Gouda

De spoorbrug en de Coenecoopbrug kunnen wij passeren zonder dat er voor ons gedraaid hoeft te worden. De hefbruggen van Waddinxveen en Boskoop zijn echter maar 2,5 meter hoog vanaf het water en gaan omhoog tot 12 meter. We komen één container boot tegen bij de hefbrug van Waddinxveen. Bij de spoordraaibrug van Alphen aan de Rijn moeten we even de trein passage afwachten voor wij verder kunnen.

Voor de Steekterbrug, op het kruispunt van de Gouwe, de Oude Rijn, het Aarkanaal en de Oude Rijn.
Voor de Steekterbrug, op het kruispunt van de Gouwe, de Oude Rijn, het Aarkanaal en de Oude Rijn.

In Alphen zelf moeten twee bruggen voor ons draaien. Onder de rest kunnen wij door met geklapte mast. In Woubrugge moeten wij tot onze verbazing lang wachten voor brugbediening.

Wachten voor een doorgang. De dorpskerk op de achtergrond.
Wachten voor een doorgang. De dorpskerk op de achtergrond.

Ons plekje in de Woudwetering is vrij en met veel gemak parkeert Adri onze boot tussen de andere boten aan de langssteiger. De reis is voorlopig weer ten einde. We hebben het weer goed gehad en voelen ons rijk gezegende mensen. Voorlopig hebben wij weer bezigheden rond de thuishaven.

Eén reactie op “Woubrugge”

  1. Hallo Adrie en Adri

    Fijn dat jullie een goede reis hebben gehad , of het is niet vermeld maar jullie hebben geen pech gehad aan moter of andere onderdelen , dat is vast fijn toch een teken dat de Bahama’s goed is opgeknapt ,

    Leuk om deze reis weer op papier te hebben meegemaakt ,

    Een groet uit Damwoude

    Karel en Anneke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *