Jachthaven Breewijd in de Koopvaarders Binnenhaven van Den Helder

Vrijdag 28 juni 2019

boodschappen

Vandaag is het erg warm. Ik haal de boodschappen in huis voor de komende dagen. De Vomar supermarkt is ongeveer een kilometer lopen vanaf de jachthaven. Verder moeten er aan boord ook weer de nodige dingen gebeuren aan wassen, schoonmaken. Ik doe rustig aan want het is erg warm.

WSC Breewijd MBSOV

Wij liggen aan de meldsteiger voor het clubgebouw van de jachthaven Breewijd. Dit is de meest zuidelijk gelegen jachthaven aan de Koopvaarders Binnenhaven in Den Helder. De eerste die je tegenkomt als je van het Noord Hollands Kanaal komt. De haven bezit de Blauwe Vlag erkenning. Dit is een internationale milieuonderscheiding die jaarlijks wordt toegekend aan stranden en jachthavens die meedoen en hebben aangetoond schoon en veilig te zijn. Ze moeten hierbij aan diverse criteria voldoen. De afkorting achter de naam Breewijd staat voor; Marine Bedrijf Sport en Ontspannings Vereniging. Het is een personeelsvereniging voor alle actieve en gepensioneerde medewerkers van het commando zeestrijdkrachten.

Wil je dit wel weten?
Wil je dit wel weten?
Nederland in Ideeën 2015, DIT WIL JE WETEN, Wetenschappers, ondernemers en kunstenaars geven adviezen voor het dagelijks leven.

In dit boek beantwoorden toonaangevende wetenschappers, ondernemers en kunstenaars jaarlijks één vraag, die wordt geformuleerd door een bekende vragensteller. Dit jaar gesteld door Paulien Cornelisse, een Nederlandse schrijfster, cabaretière, columniste en presentator. Haar vraag is; “Welk inzicht uit je vakgebied kan anderen helpen in het dagelijks leven?” De 93 antwoorden van verschillende mensen uit allerlei vakgebieden zijn leuk, soms verrassend en afwisselend om te lezen. De bijdragen zijn maximaal drie bladzijden lang en doorgaans goed te begrijpen. Het mooie van dit soort boeken is dat je het lezen zo makkelijk kunt doseren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *