Aangemeerd aan de recreatie Y-steiger bij de Veerse dam

Dinsdag 19 juni 2018

Veerse dam

We varen naar het uiterste westen van het Veerse Meer en liggen vandaag aan een steiger bij de Veerse dam. Deze steiger is Y-vormig en grenst aan een recreatiestrand met een grote parkeerplaats. We lopen door een tunnel onder de autoweg door en komen via een trap boven op de Veerse dam waar een fietspad loopt. Vanaf dit punt zien we uit over de Noordzee en het Veerse Meer tot aan Veere. Het is bewolkt maar de temperatuur is goed. Het is hier best druk met fietsers en wandelaars. Aan deze kant van de weg is ook een parkeerplaats voor de badgasten en twee restaurants. Op verschillende plaatsen kun je door de duinrand op het strand komen. Vlak voor de duin staat een lange rij strandhuisjes om in te overnachten. De huisjes staan op palen en zweven boven het strand. Verschillende typen huisjes wisselen elkaar af. Ook de ouderwetse wit geverfde houten keetjes staan er nog tussen. Ik ben benieuwd of deze huisjes het hele jaar hier staan of dat ze ’s winters weggehaald worden.

Uitzicht vanaf de Veersegat dam op de Oosterscheldekering
Uitzicht vanaf de Veersegat dam op de Oosterscheldekering
Dagrecreatie met een plons

Adri heeft vandaag geen lijf om veel te wandelen of te fietsen. We blijven aan boord en genieten van de omgeving. ’s Middags komt er een hele klas kinderen naar het strand en op de steiger. Ze zwemmen en duiken vanaf de steiger naast de boot in het water. Dat alles wordt gecombineerd met schreeuwen en gillen. Het is gedaan met de rust. Twee snelle motorboten vol met kinderen voegen zich bij de klas. Een grote band wordt achter de boot aan over het water getrokken met een van de kinderen erin. Het is een gejoel en gekrijs. Ze hebben de grootste lol maar voor ons is het uit met de pret. De boot schommelt als de motorboten aankomen of vertrekken met veel gas. We zeggen er wat van en ze proberen rustiger weg te varen. De hond wordt helemaal panisch van de bommetjes en duiken in het water. Ze ligt te trillen onder in de boot. Tegen de avond steken ze de barbecue aan met een hoop rook dan hebben we even rust.  Maar nadat de meute de hamburgers hebben opgekauwd wordt er nog een duik genomen. Tess opnieuw in de gordijnen. Het is gelukkig de afsluiter want dan gaat de klas opruimen en verdwijnen ze. De rust keert weer.

Huisjes op het strand bij de Veersegat dam
Huisjes op het strand bij de Veersegat dam
Schelpenguirlande

Op het achterdek heb ik de laatste hand gelegd aan de schelpenguirlande voor in de kombuis. Nu het klaar is merk ik dat er een flink gat geslagen is in de voorraad schelpen. Daarom maak ik nog een strandwandeling om nieuw materiaal te rapen. Het is laag water en het kunstmatig aangelegde strand bij de Veerse Dam is breed. Ik moet best ver door het mulle zand om bij de waterlijn te komen. Het is de moeite waard want ik heb een zak schelpen kunnen verzamelen voor een volgend schelpenproject.

Huisjes op het strand bij de Veersegat dam
Huisjes op het strand bij de Veersegat dam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *