De Grote- of St.Vituskerk in de Vesting van Naarden

Zondag 25 augustus 2019

Zon, zon, zondag in Naarden

Het kerkgebouw van de CGK-Naarden aan de Cattenhagestraat is niet duidelijk herkenbaar als kerkgebouw. Het is maar goed dat ik het adres en het huisnummer in mijn telefoon heb opgeslagen. Ik zet mijn fiets op slot in het poortje naast het gebouw en loop als eerste de kerkzaal binnen. De organist zit tegenover het orgelfront en zoekt nog wat in zijn muziek. De orgelpijpen zijn van hout en koper. De kerkzaal is niet zo heel erg groot maar heeft wel een flinke galerij. De gemeente telt 83 leden waarvan 63 belijdende en de gemiddelde leeftijd is 40 jaar. De gemeente komt tweemaal op een zondag samen. De mensen achter mij in de bank verwelkomen mij allerhartelijkst. Ik krijg een hand en we wensen elkaar een goede dienst toe. Dominee de Kater uit Baarn gaat vandaag voor en we zingen de oude psalmberijming en lezen de Herziene Statenvertaling.

Orgelfront in het kerkgebouw van de CGK-Naarden
Orgelfront in het kerkgebouw van de CGK-Naarden
Kerkinterieur van de Christelijk Gereformeerde Kerk van Naarden
Kerkinterieur van de Christelijk Gereformeerde Kerk van Naarden

Op de boot is de temperatuur flink opgelopen. In de jachthaven is het een gaan en komen van boten. De kinderen zoeken met veel geschreeuw en gekrijs verkoeling in het water. ’s Middags ga ik een stukje fietsen. Ik zoek de vesting weer op en neem het fietspad rond de brede gracht van de stad. De hoge bomen zorgen voor een beetje schaduw en dan is het wel lekker. Op de fiets vang je ook nog een beetje wind. Ik maak nog wat foto’s van de vesting en ga dan weer terug naar de boot.
’s Avonds luister ik via kerkomroep naar dominee Jongejan die bij onze thuisgemeente in Montfoort voorgaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *