De Grote- of Nicolaaskerk van Elburg

Zondag 8 mei
We beluisteren een kerkdienst van de gemeente in Montfoort. Het is vandaag weer een warme dag. We houden de luxaflex naar beneden en ondanks dat is het toch 28 graden binnen. We zitten veel op het achterdek met de tent open. Adri heeft veel pijn vandaag. Hij denkt dat het door de behandeling bij de therapeut komt. ‘s Middags ga ik verder met de ‘Merwedekrans’ die ik aan het maken ben. Ik besluit om mijn vondsten die ik langs de Merwede bij elkaar heb gejut aan beide kanten van de krans te plakken zodat de krans voor het raam gehangen kan worden.

De Grote- of Nicolaaskerk van Elburg
De Grote- of Nicolaaskerk van Elburg

Ik wandel een stuk de Flevopolder in en zie van een afstand tulpenvelden.
‘s Avonds is er om 18.30 uur een dienst in de Grote Kerk van Elburg. Ik ga alleen op de fiets. De dienst wordt geleid door Dr. Vermeer uit Wezep en het prachtige orgel wordt bespeeld door Wie Magré. Deze zondag wordt ook wel wezenzondag genoemd. Thuis gekomen gebruiken wij om 20.00 uur de warme maaltijd. We zetten de ramen en de deur een poosje tegen elkaar open om het een beetje te laten afkoelen.

Het orgel van de Grote- of Nicolaaskerk van Elburg
Het orgel van de Grote- of Nicolaaskerk van Elburg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *