Havendagen in Woerden

Zaterdag 10 juni
De wekker gaat om 6 uur vanmorgen. De jaarlijkse ‘zussendag’ staat vandaag te gebeuren. Half acht stap ik in Meppel op de trein. Dat is weer eens een hele andere manier van voortbewegen. Het landschap flitst aan mij voorbij terwijl ik luister naar een biografie van ‘Elon Musk’. Ondanks het vroege tijdstip zijn er toch al aardig wat mensen op stap. Op Utrecht CS stap ik over op de intercity richting Leiden. Vijf over negen stap ik bij het station Woerden uit. We verzamelen bij Kameryck aan het Oortjespad in Kamerik voor koffie met wat lekkers. Daarna gaan we naar Geestdorp waar we met z’n achten plaatsnemen in de ‘Wester-Engh’ sloep de ‘Big Change’ van Bas.

Havendagen in Woerden
Havendagen in Woerden

Hij vaart drie uur met ons rond door Woerden en omgeving. Onderweg vertelt hij leuke wetenswaardigheden over de geschiedenis van de omgeving terwijl zijn vrouw ons van een hapje en drankje voorziet. Toevallig zijn er vandaag in Woerden ook Havendagen. In de binnenstad moet Bas de sloep tussen de sleepboten door manoeuvreren. Het is extra levendig op het water en het is prachtig weer. We genieten met volle teugen. Om drie uur gaan we nog een wandeling maken in Haarzuilen. We eten met elkaar op het terras bij het restaurant van Kameryck. Kwart voor negen rij ik met mijn zus en zwager mee naar Meppel. De dag is omgevlogen.

Kasteel en Bonaventurakerk van Woerden
Kasteel en Bonaventurakerk van Woerden

Eén reactie op “Zus en zo……”

  1. Wat een mooie dag zullen jullie gehad hebben. Ook mijn zussen en ik hadden deze plannen, door de omstandigheden van mijn oudste zus, was het de laatste jaren niet van gekomen. Helaas is zij 2 maanden geleden overleden en is het nu zo moeilijk om nu nog te genieten van zo’n dag nu zij er niet meer bij zal is.
    Fijne reis verder, mooi om jullie reis verhalen te lezen met de schitterende foto’s erbij.
    Groetjes Jannie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *